Mé vánoční přání

Mé vánoční přání

Anotace: "Don't be afraid of tomorrow... Just take my hand, I'll make it feel so much better tonight."

Sbírka: Čekání

Čas…
Na nikoho nečeká.
Ani na nás.
To my spěcháme
za ním
jako na spěšný vlak,
jedoucí v protiproudu.

Přízrak půlnočních krás
se velmi brzy vyleká
a vykouzlí nový Orionův pás.
Tak za sebou zanecháme
spolu s chutí letních vín
seškrábnutý lak
na desce osudného soudu.

Každý má svá vánoční přání,
i můj dopis měl být dávno odeslán,
tak snad se neurazí zimní paní,
když až dnes jej z vloček vytesám.

Jen jedno slovo pouhé
já dnes do ticha posílám.
Naše čekání bylo věčnost dlouhé
a já s touhou se tiše prolínám.

Jen jedno přání teď
já do oblak vykreslím,
snad překoná časoprostorovou zeď
a najde svou cestu přímo k nim.

Tak leť mé přání,
leť dál a dál,
až než najdeš jarní
lásky bál.

Tak leť mé přání,
leť do nebes
a nech se lásky paní
zlehka jemně vést.

Tak leť mé přání,
leť přímo do duší
a staň se zlatou laní
se symfonií pro uši.

Tak leť mé přání,
leť zlehka a tiše,
ať ze snového zdání
zrodí se naše nebeská číše.

Jen leť mé přání…
Autor Denael, 20.12.2010
Přečteno 520x
Tipy 20
Poslední tipující: Gabrielle, Radek.oslov.Šafárik, strašidýlko-střapatý, zelená víla, René Vulkán, James Libustka, CULIKATÁ, Jiná, fuu, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

1. gratuluji ke sté básni
2. navíc je tvoje - téměř sága - impozantní

21.12.2010 23:30:00 | René Vulkán

Jen foukej, ma drahá... Jen foukej...

20.12.2010 20:48:00 | Denael

jsem si jistá, že se neurazí ;) pomůžu Ti foukat, můžu?

20.12.2010 19:56:00 | fuu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí