Mezi soumrakem a svítáním

Mezi soumrakem a svítáním

Anotace: ***

*

seděla v zastrčeném rohu
ještě zastrčenějšího baru
neslyšená ale slyšící

starej automat
škrkal pár not po deskách
a ona
jako sněžná sova
dívala se nazpátek
vlna za vlnou ji houpala
svět se tak trochu motal
a vyrážel jí dech

starej barmanskej si k ní přistrčil štokrle
na stůl vysypal sáček buráků
a začal je loupat

už i voni stojej za hovno

típla cigáro do sklenice od Mattonky
polkla hlt bílého z Moravy
a vyprostila malej oříšek

fakt jsou hnusný

dyť to říkám
všechno je to moc surový
jednu chvíli
paseš se na hvězdách
a druhou
přistaneš rovnou z vesmíru
v propastech zasranejch prdelí
až na záda
ti z toho vleze strach
ale cítíš
už se to tu hejbá

vyplivnul směs burákové zkaženosti
a se slovy
dřív jsem alespoň věděl co žeru
odešel za barovej pult
vytáhl zpod něj provaz
a s hořkým úsměvem
začal vázat podivnou smyčku

mrknul na ni okem argonauta
a víš co
ještě tam mám kvér
děda ho utajil před černejma
a táta před rudejma

*
Autor isisleo, 20.12.2010
Přečteno 314x
Tipy 18
Poslední tipující: HarryHH, Gabrielle, WhiteSkull, s.e.n, Any 4, a_tao, Bean, Zasr. romantik, labuť, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kvér bude zarezlý
a smyčka se nezdaří
to bude znamení,
že teď né -o Vánocích./raděj nikdy/

Báseň- moc dobrá, ST je málo.

23.12.2010 21:08:00 | s.e.n

.
už mrzne
vem ho i s kvérem do chlívku
a buchni praseti
mezi voči
nech ho chvílu míchat krev
a zatím protoč játra
do prejtu
a pak se argonauta zeptej
jestli mu furt nechutná
nebo co ho ještě...

a prožluklý buráky vyhoď
stály za prd i kdysi
i když i tehdy
z Ameriky
.

22.12.2010 20:14:00 | a_tao

Uff...

na ceste zivotem ale i smrtí
je treba more odhodlani..
za soumraku se utapime, temnoty nas hali do depresí..
nakonec..ale slunce vzdycky vyjde..

tak at svitiiiiiiii co nejcasteji..

a vsem!

21.12.2010 22:06:00 | Bean

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí