Intoxikace zrcadly

Intoxikace zrcadly

Anotace: letošní katalog strašidel po inventuře bahna na dušedně . . .

Stíráš krev ze skla hliněnými prsty
když posloucháš
oněmělý křik černých růží
a za zdí zanikají symfonie
až příliš často.

Jde s prázdnou korunou
prodává sny po domech
turista zásvětí
anebo advokát.
Umodlen k zoufalství
probodnut kříži
času
rozdává
pozvánky na schůzku
s bouří.

Všechno je jen řeka

Všechno stéká.

Setkání chrličů slov.
Setkání na operačním stole.
Setkání v době moderního pravěku.
Tak pravděpodobné.

Oceáne,
tvé šílenství je věčné.
Věčně prorostlé doupaty
lidských zvířat
a jejich miláčků.
Hydry a minotauři
industriálního pokoje
na poličce s hračkami
vedle zrezivělých vojáčků.
Armády samovznícení.
Echolálie,
tvá něžnost spaluje vězně.
Blažená spoutanost novorozených bohů
a jejich šéfů
se zlatou krví.
Orákulum humanity.
Vesmír se stěnami plyšového slizu
a
jeho dvanáct apoštolů.
Autor Squat_the_world, 20.12.2010
Přečteno 384x
Tipy 23
Poslední tipující: Bolder, Judita, malá slečna, micátko, fuu, Gabrielle, jedam, la loba, monyka, Dračičák, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

osobně to nevidím na ST, ale když, squat nemá tip po šesti přečteních, tak to cítím jako osobní prohru :-)
chtěl bych říct jen tak dál,ale

asi začínáš psát za hranicí srozumitelnosti

a nepřeju ti tu temnou strunu (ale to beru spíš z osobního hlediska, básním to možná svědčí)

20.12.2010 23:43:00 | ewon

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí