Předvánoční

Předvánoční

Anotace: Poezie-verš volný

Zvolna krátí se den některým rozum, Ježíšek-panáček

zas dudlá z audií marketů,

oblbování lidiček sám Goebels by záviděl.



Kupujte! Nemáte za co? Nevadí!

„Profilumpi“ vám půjčí bez ručitele za tři sta

procent er-pé-es-en bratru, nebral by jen vůl!

Pro týdenní splátky přijde osobně Boris…



Ovečky kupují zbytečnosti… uplácejí svědomí,

blízcí

budou mít radost… alespoň jednou v roce.

Plazmu dědkovi, když neni na mlíko, dovču u moře mladým,

vloni byli tam sousedi… Svátků třeba užít,

napřesrok mohou být pod mostem.



Kdyby ten z chlívku, co nechal se křižovat

jak praví pověst

věděl, a viděl to vše,

posral by se i hořce zaplakal.



Proč nemít rádi bližní své každičký den… či být k sobě

alespoň slušní?

Jak pohani jen přivítat slunovrat a škopek salátu dát

raději

za oběť bohům?



Krásná to idea, jenže jak známo,

kapři svůj rybník

nevypustí a prachy musej se točit.
Autor bonely, 21.12.2010
Přečteno 308x
Tipy 3
Poslední tipující: Pétík, come-past
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, ten původní význam je mnohem lepší - přivítání navracejícího se Slunce, zamyšlení se nad tím, co všechno máme, co všechno nám dali předkové, malá oběť bohům úlitbou vína... kde jsou ty zlaté časy.

29.11.2017 17:10:06 | Pétík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí