Pár dní do Vánoc..

Pár dní do Vánoc..

Anotace: ..taky sem přidávám jedno z vánočních přání...

Ač bylo to nedávno, co v průvanu svíčka vlála
a jásala ta veselá novoroční noc,
ač bylo to před chvílí, co poslední vločka tála,
už zbývá zase jen pár dní do Vánoc…

Když přivoním k ústům svíce pod voskový plát
a v dáli poslechnu cinkání malých rolniček,
když pohlédnu na zasněženou kopuli věžiček,
snad už nadchází ten čas z hloubi srdce přát…

*********************************************

Ať andělé letos k nám všem opět přiletí,
by jak pohlazení byl jejich křídel van,
ať teplo s bezpečím je schováno v šíři rozpětí,
by nikdo nesmutnil a necítil v cáry rozerván…

Nechť rozezní něžnou harmonii v každé duši,
vlečkou z hvězd rosu v řasách navždy usuší
a k zámku souznění klidu a míru najdou klíč,
by vrátili se ti z nás, co už dávno jsou pryč…

Kéž naše zdraví přikryjí svými vlásky
a líce nabarví třpytem z šatů komet,
by bez klopýtání byli osudem procházky
a po velkém pádu následoval velký vzlet…

Ať zamává andílek s podkovičkou na hrudi
a do hlubin uloží střípky úsměvů a štěstí,
ať cukrem zasype naše nešťastná scestí
a zlá srdce do lásky a krásy probudí…

Ať příští rok klidně kape jak voda do spár,
kam občas se závan vzduchu přimísí,
ať v nevysychajících pramenech pevných sil
přijímáme každičký okamžik jako dar…

*******************************************
Autor Jiná, 21.12.2010
Přečteno 369x
Tipy 23
Poslední tipující: jitka.svobodova, modrá..., Tomáš Přidal, danav, Danga, Mbonita, Petbab, Divoženka1, hašlerka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádhera. Krásné vánoce přeji.

21.12.2010 19:42:00 | hašlerka

Nádhera!Ať je Ti krásně každý den a nejen o vánocích:).Přeji šťastné a veselé.

21.12.2010 19:11:00 | CULIKATÁ

Ať...
(=souhlas)

21.12.2010 18:46:00 | Berry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí