Vidění krásy

Vidění krásy

Anotace: básníku, hledej krásu ve všem...

V čem je krása?

V rozpuklém kameni
v nejprostší květině
v řezavé ostřici
ve vločce na líci,
něžně tě studící
ve vůni večera
v sametu lišaje,
letícím za šera
ke smrti v plameni
v tajemném znamení
snu, jenž se vytrácí
v posledním z tuláků,
bloudícím za prací
v dešťové kapce,
jež ulpěla na řase
ve slunci, v bažině
v prohraném zápase
v posvátné nevině
ve zracích zvířete
ve zracích člověka
tak plane ve věcech
všech krása odvěká
na duši básníka
jiskrou se mihotá
vidět ji očima
vidět ji bez očí
hlava se zatočí
nad krásou života
Autor Dolma, 21.12.2010
Přečteno 270x
Tipy 3
Poslední tipující: CULIKATÁ, Kapka, rezina
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí