Pohled barev

Pohled barev

Anotace: ...

V černé nahlédl
do tmy za
vlastními víčky

V modré vykoupal
své hříchy
a unavené myšlenky

V bílé se zasnoubil
s vyšívanými pannami,
které ho popichovaly
jehlami ve svých očích

V červené vzdával
úctu paní Rot,
která krvácela, aby žila,
červeně měla dost
a růže musely také rudnout

V žluté se stal truhlíkem
z písku, v kterém rostly
pouštní rostlinky,
žadonící o polibek vláhy

jeho zlaté ruce
vyčnívaly jako
antropomorfní připomínka
jeho minulosti, jakožto
živé bytosti.....

...jeho ruce, ty samy
o sobě byly laskavé...

kdyby se neviděl v barvách
možná by přece jenom
mohl být dokonalý člověk

to ale není
nikdo, kdo dýchá
a mluví....

....třeba i jazyky
všech národů.....

protože NIC není dokonalé
a VŠECHNO je to o pohledu

...v barvách...

a všichni se vybarvujeme po svém
Autor Tomáš Přidal, 25.12.2010
Přečteno 238x
Tipy 12
Poslední tipující: Gabrielle, Danga, Mbonita, Hazentla, Květka Š., Jiná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

život jsou barvy...ale i chutě a vůně..

26.12.2010 18:21:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí