Děvčátko

Děvčátko

Anotace: ...trocha vánočního děsu...

Hraje si děvčátko pod šeříkem
ach, jak krásně voní
a doma zatím s hrozným křikem
tatínek maminku honí.

Dívá se děvčátko na berušku,
slunéčku krovky hladí,
maminka zatím bere pušku,
tatínek za ní pádí.

Poslouchá děvčátko písně ptačí,
do rytmu s nimi brouká,
tatínek uhnout sotva stačí,
do čela hlaveň mu kouká.

Trhá děvčátko poupě bílé,
přes zahradu s ním běží,
doma dvě rány našly cíle,
na zemi dvě těla leží.

Píchlo se děvčátko do prstíku,
dlaň barví se krví,
nepláče, palec žmoulá v triku,
že sirotkem je, neví.
Autor Flamy, 26.12.2010
Přečteno 262x
Tipy 22
Poslední tipující: mkinka, fuu, Danger, Gabrielle, James Libustka, Niky88, Mannon, TetaKazi, Tomáš Přidal, la loba, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No ti povím-nevím jesli se smát nebo brečet...

05.01.2011 22:52:00 | Danger

souhlasím s ´la loba´... skvěle napsáno, pravá vánoční "pohodovka" :-))

26.12.2010 16:35:00 | TetaKazi

Trochu mi to připomnělo takové ty staré balady...osiřelo dítě o půldruhém létě

26.12.2010 13:07:00 | la loba

uff..i taková je bohužel realita
i takovéhle pohledy svět dětským očím skývá...

26.12.2010 12:05:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí