Propíjím se k tiché noci

Propíjím se k tiché noci

Anotace: vánoce mýma očima

Sbírka: Dospívání

snažím se propít
k tiché noci
tohle víno
má mě v moci
koledy
i rozsvícené stromky
utopím na dně
téhle první sklenky

pak musí přijít další
ať se mi kapr
na pánvi hezky smaží

pak třetí, čtvrtá, pátá
co to?
snad ježíšek už k nám chvátá…
ne,
to se mi jen zdálo
těch skleniček
bylo ještě málo

salát je na stole
svíčky hoří
pomalu se k nám blíží
ten hod boží

a opice?
v nedohlednu

usedněme ke stolu, tedy
doufám,
že ne úplně naposledy
a jezme

nuže své sklenky se opět chytnu
nebudu jí nevěrná
své rty
jí ráda opět poskytnu
má láska k ní je nezměrná

náhle zvonek zvoní
tichá noc je tu
díku bohu,
už bude brzo po ní
vrávoravě pokleknu
dárek si rozbalím a naleznu
vytouženou opici
však zatím
ještě spící

další sklenka
další flaška
z téhle noci
je pro mě
už jen fraška…
Autor Lady Contemptible, 26.12.2010
Přečteno 411x
Tipy 13
Poslední tipující: Judita, Gabrielle, trov, James Libustka, Isquieasuus, jedam, CULIKATÁ, Houda, L.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí