Smrt

Smrt

Anotace: Kdo je tam?

Sbírka: Konce

Ta, jenž plamen v dlaních tvých uhasí,
ta, jejíž pohled zamrazí.
Ta, které se za života bojíme,
ta, kterou v záhrobí ctíme.

Padlí anděl, co křídla daroval,
krásná dívka, kterou nikdo nemiloval.
V samotě klečící a do tmy křičící,
přesto však zpříma hledící.

Samota v srdci je dobře skryta,
svůj zoufalý pláč uvítá.
Kdysi jí stekla po tváři,
slza, co slunce rozzáří.

Proč se již nikdo nedoví,
neřekla to a ani nepoví.
Je to její poslední tajemství,
řešení nenajde vítězství.

Slza již zaschla, ona jde dál,
život s ní nejde, ten už to vzdal.
Je jako anděl, krutý a bezcitný,
Je jako ďábel, smutný a nicotný.

Ona sama ve tmě bloudí,
duším mrtvých cestu radí.
Tak krásná a tajemná,
nemůže být bez jména.

Její pravé jméno,
však lidem není známo.
Říkáme jí všelijak,
se vzhledem je to taky tak.

Temná krása očaruje,
pohled její uhranuje.
V černém plášti skryta,
vyráží do světa.

Velká černá křídla netopýří,
dlouhé špičáky jaké mají upíři.
Oči rudé, kočičí,
uši mnohem špičatější.

Šaty dlouhé,černé, bez ramínek,
nohy bosé, však nevadí nejšpičatější kamínek.
Nic již jí neublíží, ani v srdci dýka,
na krku křížek, studená ruka.

A jak jí vlastně říkáme?
Smrt, to je jméno mé.
Autor angellka, 28.12.2010
Přečteno 654x
Tipy 14
Poslední tipující: Martin Rose, Draconian, ten neznámý, ZILA78, René Vulkán, Jiskroid, Tvůj kamarád Kodein, Anjesis, James Libustka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jestli máš opravdu dvanáct let,tak je to obdivuhodné....S.T.

Také jsem to zkoušel ve svých dvanácti,dnes už píši
skoro dvacet let a jsem úplně jinde než na začátku
tak přeji hodně štěstí.

28.01.2011 17:18:00 | ZILA78

Ahoj, máš tip za dlouhé dílo a za svých dvanáct let. Ale piš raději o životě než o smrti.

25.01.2011 21:33:00 | René Vulkán

Tvoje báseň je lepší než ta moje... a omlouvám se že jsem tu svoji pojmenoval stejně. Nedíval jsem se jak se jmenují ostatní a hledal jsem názeb který ji vystihne nejlépe. Ale ta tvoje báseň, tvé verše, ty jsou opravdu prvotřídní. Máš supertip.

14.01.2011 18:50:00 | Jiskroid

Moc krásně napsané, opravdu hezká, a doufám, že přibudou brzy i další, vítám tě mezi námi

30.12.2010 20:18:00 | Anjesis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí