Touha psát

Touha psát

Anotace: Pro Ziriant : „Snad nešťastný člověk, ale šťastný umělec, kdo rozerván jest touhou…“ Charles Baudelaire ...

Tu náhle jsem uviděl,
nad kouskem papíru,
vytrženém z milostného deníku,
dvě ruce touhou rozestřené.

Snad psát, poznat slova srdcí,
v tišinách pozdních alkoholických nuancí,
beze světa neviděna, nikdy nespatřena,
s rukou v klíně touha uspokojena.

Tam, v nádherném dívčím koutě,
nad lemem sukní, či kalhot džínových,
kousíček papírku s rýmovaným písmem,
jen vyznání milostné, pro lásku mrtvým básníkům.


Touhou žít pro pocit být psána,
být psána pro ten pocit toužení…
Autor Láďa, 28.12.2010
Přečteno 306x
Tipy 10
Poslední tipující: Gabrielle, WhiteSkull, zenge, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná víš co chci, ještě lépe než já sama...
Děkuju :-)

29.12.2010 07:50:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí