Živá mrtvá

Živá mrtvá

Anotace: Někde jsem našla citát, že tragédií života není smrt, ale to co v nás necháme zemřít, dokud jsme naživu... A někdy si vážně přijdu vnitřně úplně odrovnaná...

Vítej, jak se máš?
Nějak bledá se mi zdáš.
Bílá tvář a černé vlasy,
divně rozmazané řasy.
Modré rty a smutné oči,
schováváš je pod víčka.
Jak panenka maličká
z porcelánu
v hvězdném lánu.
Vyhublé máš smutkem líce,
prozáří tě světlo svíce.
Průsvitná jak duch,
náhle ztěžkl vzduch.
Co se ti už zase stalo?
Co tentokrát tě tolik vzalo?
Že už tady zase stojíš,
rány otevřené hojíš?
Přestaň se pořád jen ptát.
Já vím, chceš však odpověď znát.
Na otázku proč, tak často umíráš,
sama v sobě všechno vzdáš.
A jen v zrcadle sleduješ bílý stín,
který zbyl z vůně kopretin.
Které jsi kdysi měla ráda.

Ano, proč mrtvá jsem zas?
Proč popírám čas?
Proč srdce v hrudi přestává mi bít?
Proč celý svět se musí vždy zastavit?
Proč pak jen před zrcadlem monolog vedu?
Proč už jsem zemřela tolikrát a žít přesto svedu?
Autor Prinzeschen, 29.12.2010
Přečteno 230x
Tipy 13
Poslední tipující: Stín, Anjesis, Gabrielle, Helena Lovecká, WhiteSkull, CULIKATÁ, Květka Š., jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

nádherně napsané

15.01.2011 18:45:00 | Anjesis

hmmm ... taky se tak často ptám ... odpovědi mám ... uvnitř :-) ST

29.12.2010 21:18:00 | Helena Lovecká

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí