Rolandův zpěv

Rolandův zpěv

Anotace: Nepíšu veršovánky záměrně, jen vymýšlím příběh a že se to trochu rýmuje není moje chyba tak se dopředu omlouvám. :-)

Sbírka: Válečnické ozvy

V těle strach, cítíš napětí,

do pláně krvavé s obavou hledíš,

však meč pozvedneš vzápětí,

jak dopadne tvá bitva nevíš.



Již hrnou se, již vstříc ti běží,

máš chvilku jen pouhou,

na pláni bitevní, jenž v tvé zemi leží,

srdce plní se ti odvahou, touhou.



Jen pár kroků, jak čas letí,

obrať na chvilku oči k bohu,

vyžeň z hlavy strachu smetí,

zaduj směle do bájného rohu.



Teď vidíš jim už do tváří,

ještě větší strach tam čteš,

teď odvaha tvá zazáří,

teď nastane lítá řež.
Autor Rudolf z Falknova, 29.12.2010
Přečteno 372x
Tipy 6
Poslední tipující: Eru Alonnar, Anjesis, Siwa
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tohle je tvoje téma, fandim ti a čekám na další podobné básně =)

03.01.2011 19:11:00 | Corsica

Ty víš, jak tvé básně ráda čtu...Jsem hodně na středověk a bitvy, meče, dýky, luky... hmm, nemám slov :)

30.12.2010 16:05:00 | Siwa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí