Řemeslo kata

Řemeslo kata

Anotace: ...ve středověku nezbytné...

Poučení o mučení
absolvuje každý kat
aby za dobrotu
nebyl poté sťat
. . .
Kdyby učeň
měl být mučen
od Mistra kata
dostává se mu úcty
cennější jak pytel zlata
. . .
Už je z učně kat,
tak holduje mu sláva
nesmí se krve bát
a sekerou ve vzduchu zamávat
. . .
Poprava je výdělečná
zaměstnavatelka Smrt je věčná
. . .
Kdo měl ve středověku dobrý plat (?)
přeci ten, kdo živil se jako kat
Autor Tomáš Přidal, 30.12.2010
Přečteno 380x
Tipy 12
Poslední tipující: mauvais-ange, s.e.n, Helena Lovecká, Květka Š., Psavec, Gabrielle, Jiná
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

I tohle řemeslo mělo tedy zlaté dno?
odpovím si- určitě mělo-
a byli i slavní...kat Mydlář-pokud nějaké jméno vím.

30.12.2010 20:00:00 | s.e.n

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí