Nezodpovězena

Nezodpovězena

Anotace: pro dalšího člověka, který už neví, že jiný člověk existuje...

Ptá se snů, ptá se dnešního dnu,
ptá se oblohy, ptá se noční temnoty,
nikdo neodpovídá slovům zoufalým,
ni hvězdy či jiných básníků básně.

Ptá se slov, ptá se nočních sov,
ptá se sněhových vloček, ptá se tvých krajek,
nic jako odpověď neslyší z žádných úst,
a s hlavou pln vzpomínek neklidně jen stále ulehá.

Ptal se jednou už všech,
bez zábran, bez teček jedné abecedy,
bez nejmenších zábran s ústy od rtů,
jen se vzpomínkou na tebe.


Jen kapka tvého já je odpověď konečná,
z vlhkých prstů slíbána,
proč stále žiješ v snech mých…
Autor Láďa, 30.12.2010
Přečteno 274x
Tipy 5
Poslední tipující: ziriant, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí