Život bez cílů

Život bez cílů

Anotace: všichni nejsme cílevědomí...

Když pod řasami co chvíli vyroste kroupa,
naděje mizívá ze svých nedávno čnějících špic
a hladina smutku se v nich bouřlivě houpá,
to nejhorší na tom je dál zírat a nedělat nic…

Z naší chátry rozléhá se vlčí zavytí
a hlas a dech pomalu vytrácí svou sílu,
abychom mohli pořád jen dál a dál jíti,
musíme si stanovit spoustu malých cílů…

Stačí i ty nejmenší, třeba jen rozhrň své závěsy,
nadechni ranního vánku, ať vše zlé odplaví
do vratkých stínů mezi vesmírem a nebesy
a pak pusť se do toho, co jen jakkoli Tě baví…

Vrhni se do čehokoliv a trpělivě vyčkávej,
neposlouchej ty druhé, co výsměšně vedle běží,
i kdybys vůbec neuspěl, nikdy se nevzdávej,
hlavně že to splníš, vždyť na výsledku nezáleží…

Nemá cenu kráčet po cestě, která zaniká
a šedne ve svých bezbarvých pohledech,
jaká je to stezka, co do ztracena utíká,
vždyť bezcílný život nikam nevede…
Autor Jiná, 30.12.2010
Přečteno 246x
Tipy 35
Poslední tipující: JohnyD., Gabrielle, Miroslav Možný, mida, Danga, labuť, Helena Lovecká, Dračičák, šuměnka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

život bez cílů snad neexistuje
jsem si jistá, že i ten poslední břídil ho má
a možná není podle norem ostatních a něco vetuje
však prostě i on na Světě je tak jako my doma...

tak to je, ale my své cíle máme
a putujeme neomylně k nim
tak na konci svou cestu zkusím zamést
by jiný našel ji, tak běží to, to vím...

31.12.2010 13:01:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí