Iluminační světlo pro M.P.

Iluminační světlo pro M.P.

Anotace: Morda zůstala ticha, Selbstmord promluvil. Nestihla jsem ti poděkovat, v tu noc kdyby byly ostře sledované vlaky- přežila bys diktát kýče, který tě chtěl otrávit, lidé těžce nesou smyslnou přirozenost...

Iluminační světlo /záznam deníku ze dne 8.4.2004/

Branou třenou s průsvitem mříží
do patnácti schodů
s chybějící pětikorunou - napočítanou v rozměnění

Kloboučník… postrach všech věšáků, pán v pršiplášti…
…nemocný na smrt, vedle mne…

Vrací se do kočáru , přináší papírového psa, který zmokne..
jako všichni ti živí a mrtví, společně se mnou, jím
a elfem zakletým v postranní kapse

Zavíráme oči a přesto rozeznáváme těla kamenů…

…urnový palouk, políčka přátel žehu, zlatavý kryt
s kočičí ušlechtilostí, která se sloupe s prvním deštěm

…ze zimní výzdoby se kontejnerem práší
/ kdosi nalepil propadávající se koláž kachliček mezi květy zabalené v igelitech/…

26. listopad 1884, + 29. září 1938
zesnulí, pohřešovaní, s prázdným hrobem, plukovník, děvčátko, váleční pozůstalí…

NEMO ANTE MORTEM BEATUS

…prší polovinou nebes, směji se umělému trávníku
přikovanému k anonymnímu mramoru…

Hledáme hrob, ale nacházíme jen oběť 19.století - stejného jména…

Dámy a pánové, děti do 12 let dozorem zanedbané
velikonoční poklízení v sektoru D právě začíná

Saponátové čepobití - jako leptavý kal se řítí po mých skrytých slzách - mezi mnou a jeho očima
směřujícíma k mým promočeným uším

…krvácíme skrze její hrobku, mozaikou, až do podlahy…

Já… a pán s rubínovým límcem…
zjizvený od psa, slyšícího na jméno Origami.

Odjíždíme… míjíme budovu, v níž se recituje za diplomy…

* * *
Přečteno 374x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sunny, děkuji za slovo život, o ten mi vždy šlo...

06.02.2006 20:09:00 | Janele z Liků, zvyků vzlyků...

Ty jsi opravdu talent....je neuvěřitelné s jakou lehkostí volíš slova, která pak skládáš do svých skvostných básní...je to vážněmoc nádherné, ať si říká kdo chce co chce, z tvých básní čiší život, krutá realita, sny, všechno, co dokážeme pocítit

06.02.2006 12:47:00 | Sunny

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí