..existenční..

..existenční..

Anotace: v partu Enigmana

Sbírka: ..splétání pramenů..

když něco existuje
buď mě to zajímá
nebo to minu
buď létá to či pluje
leží, chodí a objímá
trápí se, hledá vinu
či raduje a smíchy zvoní...

když něco existuje
tak to pro mne voní
a začíná i končí dokola
když něco existuje
a v tichu zavolá
a nebo zařve potichu
tak hraničení nevnímám…

když něco existuje
ve svém kalichu
je jedno v jakém úhlu protíná
stín světlo, světlo stín
protože kdyby nebylo
bylo by příliš mnoho mlhovin…

když něco existuje
tak to musí být!
Mě baví dívat se
A nacházet a bujet
Vyznávat cit
A žít
Současně kochat se
A nakukovat
do všech oken domu
o sto patroví;

A zkrášlit každou místnost, která snová
dát správný třpyt jí zlomu
k věčnému pohoví…
Autor šuměnka, 02.01.2011
Přečteno 381x
Tipy 27
Poslední tipující: kroužek, Dota Slunská, Markéta G., Špáďa, Kars, CULIKATÁ, Helena Lovecká, Mbonita, Květka Š., zenge, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí