I večer svítí Slunce

I večer svítí Slunce

Anotace: :-)

I když už zapadá v sametová rohoží
a hvězdy už nemají kde jen se skrýt,
i přesto tvář neztrácí svůj denní svit
a barvy na spektra tak plně rozloží…

Čistě přivátý sníh na kamínky stříbřité
a čirou vodu na tisíc kombinací,
skrze ní prozáří ty odrazy rozpité
úsměvy všech existujících variací…

Spící poupátka na duhové kuličky
a duhu zas na odstín jejich polštářů,
některý nejprve zdá se tak maličký,
však voní tak jak stránky dávných herbářů…

Klasy ječmene na dukáty ze zlata
a červánky do střepů jemného rubínu,
tam, kde každá stopa v mžiku zavátá
roznáší černou do plápolajících stínů…

I když už odpočívá za ztichlou hlubinou
a měsíc nemůže najít nočních úchytů,
moře zůstává ve svém odlesku a třpytu
a líce se do těch všech zbarvení rozvinou…
Autor Jiná, 02.01.2011
Přečteno 300x
Tipy 36
Poslední tipující: Z kapky deště, Helena Lovecká, A. V. Nýmand, zenge, James Libustka, Dračičák, Berry, šuměnka, CULIKATÁ, JohnyD., ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dýchlo na mě krásno jara a života.

03.01.2011 09:40:00 | Berry

I večer Slunce svítí
i ve dne Luna plane
Hvězdy se snoubí s ránem
krásnem se všechny třpytí...

02.01.2011 19:27:00 | šuměnka

vesmír je plný dlouhých stínů.. planet, hvězd, galaxií.. mého a Tvého stínu taky.. Světlo odněkud je vrhá - jak do zrcadel, tam a zpátky

02.01.2011 11:46:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí