nesmělé jitro

nesmělé jitro

Anotace: o jitru

Nesmělé jitro do tváří nám dýchlo
snem volných lesů, luk a dálných hor.
Vše divnou vírou v duši naší ztichlo, i bolest krvavá i těžký vzdor.

Radostně klidni brouzdáme se se bosi
...chladící travou, lesní přes pažit.
Osení stříbří slzy ranní rosy.
Snad plakali jsme, - ale teď chceme žít!

Tam v mlhách krvavých den slunce tuší.
Vy myslíte si, že nezasvitne sem?
Ach, věřte jen, a věřte celou duší-
a vírou svou i slunce unesem.
Autor klinika, 02.01.2011
Přečteno 406x
Tipy 13
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Judita, fuu, Javavia, Satha, Mbonita, CULIKATÁ, Lockedlady
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí