NASTAL MEČE ČAS...

NASTAL MEČE ČAS...

Anotace: Nevím jaká předmluva se k tomu hodí, vlastně mi přijdou předmluvy k básním dost zbytečné. No co, okénko k tomu tady je tak si to teda užijte :-)

Není čas, setřít ze zbraně krev,

přišla doba války.

V uších zní nepřátelů odhodlaný řev,

řev jenž nese se k nám z dálky.


Ta vůně, ta smrti chuť,

v hrudi spěchá srdce.

Jen pevně stůj, jen v řadě buď,

neuhni sevři teď meč v ruce.


Proklálo krutě tělo kopí,

válečník zmírá v písni.

Zbraň v rukách slabostí sklopí,

jeho bytí je už v tísni.


Však pozvedne hrdě zrak,

zase pevně stiskne meč.

Nezastíní tvář strachu mrak,

teď na poslední vykročí svou seč.


Shůry sledují jej Odinovi oči.

Vyjeli již Valkýry.

Do Valhally vezme jej sličný kočí,

po boku svému bohu "ZA CHVÍLI".


Zas nadešel čas meče,

zas nahou v ruce zbraň.

Zas nepřátelů krev teče,

zas v pěst zaťatou dlaň.


Z hrdel vůkol mocný křik.

"Jen odvaha nás vykoupí."

A na bitevním poli ryk,

kdo netasí prohloupí. ...
Autor Rudolf z Falknova, 04.01.2011
Přečteno 278x
Tipy 12
Poslední tipující: Eru Alonnar, Anjesis, Danga, Květka Š., Gabrielle
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST.
Sice bojovníky moc neuznávám jesem jen pouhý zloděj.
V druhé řadě vždy postávám ve stínu s dýkou v ruce.
Ano i na mě přijde řada kdy musím být v první řadě.
To sekera má mír neuznává a jak jeho meč kmitá v mé ruce

05.01.2011 20:26:00 | Eru Alonnar

Krásné, vidím Odinovy oči, valkýry i mlhu z Valhaly....:)

04.01.2011 19:12:00 | Danga

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí