Pro lásku boží

Pro lásku boží

Anotace: kterou v bílé nikdy nenajdete

Maluju si černě oči
Aby svět nebyl tak ponuře šedým místem
Aby se neztrácel v ranních mlhách
Pod haldami špinavého sněhu s kamínky od sypačů

Hledám duchy na svých zádech
Zrcátkem jim svítím do nosních dírek
A vypaluju černé obrazce do bílého masa
Protože bílá je barvou smutku na svatbách
Koncem začátku
Počátkem v temnotách

Sušenky rozdrobit ptákům do peřin
Aby neměli dlouhé špatné sny
Olovem zalívat tržné rány
Plné zaschlé krve
Ve spárách kočičích hlav hledat poztrácené perly
Vylovené ze dna oceánu

Vztekat se uprostřed davů
Utírat všem do kabátů šťávu z ananasu
Nad hlavou ocelové nebe bez vran
Které letos zůstaly v bezpečí mé ruky
A papírového origami

Myslet na bubliny
Které probublají potoky z kraje jara
Myslet na minulé zimy
V pruhovaných peřinách
Myslet na své modré oči
Utopené v nekonečné černi
Která hladí
Duši
Autor její alter ego, 04.01.2011
Přečteno 343x
Tipy 17
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý, Ishtar, PrinceznaHeliovýchbalonků, Jana M., jethullfan, rry-cussete, Gabrielle, nerozhodná holka v mezidobí bez majáku, Fighting Dreamer, KORKI, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí