Papír a tužka a papír

Papír a tužka a papír

Anotace: Staří přátelé...

Objímám papír, starého přítele,
s touhou se jednou netvářit vesele.
S touhou se na chvíli upřímně smát.
Pár vteřin štěstí, beze všech vad.
Prsty se vyznávám tužce z svých citů.
Konečně vylezlí ze samot bytů
dělených tenoučkým papírem stěn
hledíme tmou do cizích oken.

Očima laskám modrotu řádků,
odrazy nevzniklých básní v zrcátku.
Čekají, až budou napsány.
Na Dámy a nebo na Pány?
Propiskou na dveře ve spěchu
čmárané kvapně a bez dechu.

Objímám papír a hladím linky,
toužíc po štěstí, po dotyku,
To vše mám zamčeno na dně skříňky.
Stačí jen grafitem stisknout kliku.
Autor Descardea, 06.01.2011
Přečteno 292x
Tipy 18
Poslední tipující: Maya, Fighting Dreamer, Eru Alonnar, hašlerka, labuť, Kubino 2, Helena Lovecká, Mbonita, Kristine Clary-Aldringen, come-past, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

řekl bych že tam je překlep: chvíli opřímně smát - upřímně. jinak bezvadné:-)

10.01.2011 22:12:00 | Eru Alonnar

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí