Touha žít

Touha žít

Anotace: Pro Ziriant...Snad nešťastný umělec, ale šťastný člověk, kdo rozerván jest životem

Dívka polibkem proměnila se v ženu,
v němém úžasu, kde pod mostem nestoná,
písmena psaná v básnění, stále jsou jen slovy,
beze smyslů, navždy ztracena v papíru bláhovým.

Dotekem vlasy přešly v pozdní šeď,
s vítáním nových, navždy už stejných, občánků,
pro rodiče doutník, dítku cigárko,
a z kouta, s očima rudýma, básník štěstí žehná.

„Snad nešťastný umělec, leč člověk to jest,
kdo hraje si ze dne na den s životem,
a s lahvinkou vína červeného,
dívkou, či chlapcem, sotva střevícům odrostlého.“

Záplatou není život, pro to prázdno v místě inspirace,
kde ztracena múza bez opory blouzní,
hledá cestu zpět k prstům a očím zasněným,
protože slova nebolí, pouze dokáží žít…
Autor Láďa, 07.01.2011
Přečteno 241x
Tipy 11
Poslední tipující: Boscai, Dona Quixote, labuť, Kubino 2, Sisinka, CULIKATÁ, ziriant, zenge
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné toužení i soužení..
:-)

08.01.2011 09:40:00 | Sisinka

Kolik takových tužeb ještě v sobě máme... (?) A budeme vůbec někdy vědět, jak si vybrat, když život nenahradí inspiraci a inspirace nenahradí bytí?
Už taky skoro nevím, jestli dávám tip proto, že je to pro mě :-). Ale věř, že kdybych mohla, dám to ST klidně dvakrát ;-). Pro tvé múzy i pro tvou existenci.

08.01.2011 07:35:00 | ziriant

Teď nevím jestli tip dávám pro to že je to pro Ziriant
nebo pro báseń...píše krásně a nad naším rádoby básním ční a čtu jí rád)
stejně i tobě St

08.01.2011 00:01:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí