CHLADIVĚ ZIMNÍ

CHLADIVĚ ZIMNÍ

Anotace: ....

Měsíc v šišatých závějích mraků,
panuje stříbrnou epochou zimy.
Tancuje ledovou tříští soumraků,
na divadelní sněhové pantomimy.

V krystalu vloček aplaus chladu,
doznívá a tuhne do rampouchů.
Z bílého třpytivého studeného pokladu,
tají,křupou cinkavé pavučinky pavouků.

Zamrzlý obraz polárního dne,
pohltí bílá štiplavě prochladlá tma.
Pálivý vítr zamrzlé nádechy žne,
když do popraskaných rtu,vetře se jazyků kra.

Zebou v rukavicích zaťaté prsty,
fialový chlad na ošlehané ztuhlé tváři.
V naději tepla oblečení vrství,
smutně hledají jaro v kalendáři.
Autor ZILA78, 08.01.2011
Přečteno 205x
Tipy 25
Poslední tipující: René Vulkán, Divoženka1, la loba, V.N.Losinský, jitka.svobodova, labuť, Kubino 2, Psavec, Helena Lovecká, efeeez, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

velice dobře odvedená práce

14.01.2011 18:51:00 | René Vulkán

Pěkná básnička, ovšem trefila na oblevu.

08.01.2011 16:52:00 | Psavec

procházím galerií zmrzlých obrazů
a kochám se tou uměleckou prací
sochařská sekce třpytu nepoztrácí
v dočasné nádheře zimoucích odkazů...

08.01.2011 12:00:00 | šuměnka

Neboj,sněženky už ví
kudy nahoru...

08.01.2011 11:22:00 | Květka Š.

To ano,do jara je daleko.Krásnou básničku jsi vykouzlil!

08.01.2011 11:05:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí