Zimní

Zimní

Anotace: Temná zimní. Procházel jsem se mlžnou lesní krajinou chladného zimního večera na místě zvaném Staré kolo. Když jsem se vrátil, u hrnku horkého čaje napsal jsem tato slova.

Zimní

U Starého kola praskají plameny
Listí větru prodává svůj dech
Hbité stíny steskem jsou mámeny
Tančí, slétají v chladivý mech

Z kopců zní žalozpěv chromého krále
Brzy již odpluje na druhý břeh
Třpytivé vločky světaznale
Zvěstují zimu, vlky a krev

Zlámané paroží a bělostné kosti
Seschlý smrti prst s životem si hrál
Zas černí krkavci co smuteční hosti
Slouží mši na místě, kde padl král

U Starého kola praskají plameny
Motlitby živých večeří čas
Hlas zvonu pohladí náhrobní kameny
Slunce po zimě však vysvitne zas
Autor Alizarin, 08.01.2011
Přečteno 312x
Tipy 4
Poslední tipující: jitka.svobodova, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Napsal jsi to skvoStně, asi bych se tam bála:-))

08.01.2011 22:58:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí