Báseň pro poslední rozinku

Báseň pro poslední rozinku

Anotace: aneb Vzpomínka Rozinky s velkým R na rozinkožrouta, co měl před její konzumací poetický den

„Ach, když na tebe se dívám,
moje milá rozinko,
celý se rozechvívám
a dojímá mě malinko,
že brzy zhyneš bídnou smrtí-
v žaludečních štavách,
ale co mě nejvíc rmoutí-
jsi poslední, má drahá.

Rozinko, jsi jedinečná,
nač však plítvat slovy,
když smrt je zkrátka věcná?
Možná že, kdo ví,
mi zítra někdo poví,
o rozinkovém štěstí,
skrytém za neřestí. . .
a já jim na to povím,
že proti štěstí zbrojím.“
---
Má jediná vzpomínka,
na tebe, tvá Rozinka.
Autor Jaine, 08.01.2011
Přečteno 260x
Tipy 1
Poslední tipující: CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí