Ponor městem

Ponor městem

Anotace: večer při průjezdu městem mám tyto pocity

Opět zas ponor do temné hlubiny,
když obloha zatáhla poklop průlezu,
a skrze špatně těsnící řešeto oblohy,
déšť kreslí v inkoustu kalužin černotu.

Pod hladinou nebe v pustině města,
v mantinelech betonu obrubníků,
starého vozu chatrná ulita šneka,
na cestě lesklé temnotou reflektorů.

S lidmi se toužím setkat znovu,
jenže vzdálenosti se stále prohlubují,
a také nedůvěrou ve zvířeném kalu,
v bahně nepochopení hrozí utonutí.

Chaoticky světélkující semafory,
děsí mě, jak hlubinných potvor chapadla,
nezmapované korálové zastávek útesy,
a velryby tramvají, co žerou batolata.

Musí se jet vždy tam, kam směřují šipky,
a bojím se vystoupit do prostředí venku,
v mém těle a kolem jsou rozdílné tlaky,
navíc nelze mi jak rybě vdechovat vodu.

Po marné cestě snad vynořím se domů,
když nemohu odhodit balast deziluzí,
v lahvích dochází radosti zásoba odéru,
a hrozí nemoc z dekomprese vyhoření.
Autor casla, 08.01.2011
Přečteno 330x
Tipy 15
Poslední tipující: NikitaNikaT., Helena Lovecká, šuměnka, Gabrielle, hašlerka, CULIKATÁ, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Fantastické, vážně... vidím, že psát od srdce, či z pocitů vjemů jde zde mnoho autorům, a to je mocka dobře. ST!***

23.01.2011 17:26:00 | NikitaNikaT.

tak tohle já vůbec neprožívám...
poslouchám muziku a neřeším okolí
pouštím ty, co potřebují, do rytmu se kývám
a trsám, kašlajíc´na kolony, které město bolí...

15.01.2011 11:54:00 | šuměnka

to je dobré..

09.01.2011 10:12:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí