Vnitřní kolovrátek

Vnitřní kolovrátek

Anotace: Prostě kolovrátek.

Zamířil jsem flétnou
k nebi
a provrtal mraky notama
a síťkou chytal
střípky písniček
v svůj hrací strojek paměti.

Točí se váleček
a ježí ostny,
brnká i cinká,
na plíšky měděné.
Vrčí a vyhrává
figurkám dřevěným,
co pohybem trhavým
tančí svůj menuet
s úklonem na špičkách
natřených střevíců.

Provrtal jsem mraky notama
a nechal spadnout déšť
do údolí svlačců,
aby se udusil
v kvetoucím tichu.
Autor Jan Urban, 22.06.2004
Přečteno 954x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí