Démon

Démon

Anotace: napadlo mně, jestli je upsání se ďáblu, které je považováno, přinejlepším za záporné, aspoň trochu výhodné...pro zlomeného člověka možná i ano

V nitru zas hořící plamen vzplál,
konečně zmizel černý chlad,
mlhavý, chmurný jak gotický sál,
duchem prostoupil on, mlád.

Jehož najdeš, když už nic nehledáš,
když je ti vše jedno, přežíváš,
on nabídne ti vše...
přemýšlíš, souhlasíš, odmítáš?

V hloubce nicoty nakonec odhodláš se,
k činu, co by "normální" nezkusil,
ale k čemu průměrnost, vzbuď se,
buď ten co chuť žití zakusil.

A po rudé kapce krve, běž,
běž, žij, miluj, na plné obrátky,
však taky jednou doběhneš,
na kopec, do prašivé oprátky.
Autor Boudicca, 09.01.2011
Přečteno 320x
Tipy 3
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné :) vzpomněla jsem si na Lermontova a jeho poemu Démon :)

09.01.2011 20:43:00 | d'Artagnanka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí