..na slavnosti..

..na slavnosti..

Anotace: další z mnoha v taktu Enigmana

Sbírka: ..splétání pramenů..

S t a v ě l a jsem
zrovna z cihel skleněných
opevnění tělu větrnému
/ dělávám to ve slavnostním čase
neb můj dech pokazil by, kdyby silně dých´
Zhasly by z jisker osmičky letících dětských vjemů /

…když na klobouku v stejný čas navštívil naši zem…

A moje druhé Já se v sukni s korzetem
a rozcuchaným účesem vmísilo do davu

Chtěla jsem tančit. Pít. A hodovat

A hledět v ohňostroje vyšívajíc´ tmění
z nichž padající osmičky v příkrase se štrasem
se dolů snášejí v svém rozhořelém hávu
a děti zkouší chytat je a narovnat
A ty, co zůstanou, svá nekonečna změní
pro přání nevyřčená, přesto silně znělá…

I já jsem jednu chytla do dlaní
kde zahřála mě zakuklením, jako by sama chtěla
si něco přát. Tak na oplátku
/ přání za přání /
já zase změnila ji v motýla
a pustila ji ku volnému prostoru
aby se v třepotání ladně rozletěla…

Na křídlech napsaný byl vzkaz
co nesl jasnou zkratku;
aby Ten, kdo pak přečte si, pochopil, že ho posílá
ta, co zas vylétne nehmotně nahoru…

..a mladík, který přiletěl,
mrknul a usmál se jen na ni
Jako by říci chtěl;
…že každá přímka má svůj bod, který si tajně chrání…

/ a ona s zrakem zeleným se přestala mu bránit /
Autor šuměnka, 10.01.2011
Přečteno 455x
Tipy 28
Poslední tipující: zenge, Gabrielle, Jiná, jedam, Sisinka, Helena Lovecká, CULIKATÁ, Žqáry, modrá..., drsnosrstej kokršpaněl, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

napsal bych "dokonalé", ale sem slovo s kořenem od slova "konec" sem rozhodně nepatří
co napsat nad nádhernou bránu?

10.01.2011 09:35:00 | drsnosrstej kokršpaněl

I mně sedl ten takt!
Toť víc než pouhý fakt
a nebo slova chvály.
Tvůj s enigmanem pakt
je soda na můj trakt.
Jako by vánky vály,
hladí i slastně opíjí,
když k srdcím všech se probíjí.

A všechny chmury rozptýlí
Tvá poezie motýlí,
když na jiskřičkách smyčky
promění do osmičky
a ty pak na motýly,
co od vichřičné víly
z výšek, snad ze sluncí
na přímkách hledaj cíl.

10.01.2011 09:29:00 | Špáďa

je kouzlo které nevyprchá

které umí jen královna všech víl

zakuklit lásku...poutem bource

který krotí hedvábím

pak nedýchej

uvidíš zázrak zázraků

kdy zakuklená láska

přemnění se na lásku

a odletí pozdravit

fialový vřes

pak zatočí se svůdně

.........

s výdechen opojení

zmizí do nebes...

10.01.2011 09:27:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí