re generační...

re generační...

Anotace: nouvelle vague...

nejdřív byla tma
rozprostřená tak
že jsem měl pocit
co se dívá
sám sobě na záda
a pak se obloha zbarvila
do oranžova...

vypadalo to
jako když se nacházíte
ve tři ráno u lednice
pak někdo rozsvítí světlo
a přistihne vás
jak zásobíte tělo jídlem...

pak jsem ji spatřil...

taková se vyskytuje
jen jednou za miliardu let
a zpravidla ohlašuje
přílet komety nebo asteroidu
záleží jen na rychlosti
a po dopadu
rozpoutá kataklyzma...

něco uvnitř mne vybuchlo
ale nebyl to výbuch něčeho
co se rozptyluje od centra
do prostoru
byla to exploze
na každém místě
současně...

byla zaklíněná
na dně
mezi kamennými mohykány
v úchvatné póze
připomínající plastiku
na barokní fasádě...

okamžitě ve mně zasela neklid
a já prudce zatoužil
vyrvat ji z útrob země
a vyzvednout z hlubin jezera...

všechno
co bych o ní mohl vypovědět
se už nejspíš
v dějinách lidstva řeklo
ale přesto
její záhada světla zůstává
a já si uvědomil
jakou moc musí mít
aby rozbila obraz
zaslepeného světa...

má Emisařka...
Autor enigman, 10.01.2011
Přečteno 263x
Tipy 40
Poslední tipující: Actafool, zenge, WAYWARD, floreciente, Jana M., Vee, korncaffe, Jiná, divoska_jaja, Helena Lovecká, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jasný ST

10.01.2011 20:32:00 | WAYWARD

úžasný...pocit
osvobozující čistoty
ST

10.01.2011 12:47:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí