Svrhnutá půlnoc

Svrhnutá půlnoc

Anotace: ...uniknou viníci?

mrtvá půlnoc
v krvavém hábitu
leží v okovech
v posmrtné víře,
vrazi čistí nože
a utíkají tisíce
let vpřed...

...uniknou trestu?

půlnoc krvácí ze tmy
do neklidných rán,
spáči se převalují
a modlí se k Hajajovi
ať zneškodní noční dravce,
kteří jim okusují sny
ohavnými obrazy
mučitelových zobáků
. . .
s očima přivřenýma
ve škvíry rytířských hledí
odkopávají nohama
prokleté peřiny
s obrazci smrti
a nemyslí na úder bez půlnoci
. . .
nemyslí, ač vědí,
že půlnoc je mrtvá
a další úder
znehybní noční ticho
a spálí všechno
listí na stromech
a smete všechny
hvězdy po obloze...

...a vrazi utíkají v utajení

nad blížící se půlnocí
přebíhá strach
jako nerozhodný běžec

a všichni vědí, že
jeho kroky utichnou
v pádu...

...svrhnuta byla půlnoc


...vrazi vykličkovali s čistou kůží...


a pak, že je na světě spravedlnost
Autor Tomáš Přidal, 10.01.2011
Přečteno 280x
Tipy 8
Poslední tipující: jondys, Květka Š., CULIKATÁ, Jiná, WhiteSkull, Gabrielle
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

další povedená, Tome ;-). kde bereš takovou inspiraci, stále trvající? :-)

10.01.2011 19:34:00 | Gabrielle

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí