Na Kampě ještě leží sníh

Na Kampě ještě leží sníh

Anotace: trochu pražská, trochu odevšad. a to jedno slovo není překlep.

Na Kampě ještě leží sníh
Objímáš posmutnělou pouliční vílu
Jen jednu z mnoha v řadě Přec tak výjimečnou
a na vlečku a na boty jí padá
naředěná láva
tvých splínů

Chodníky pomalu stékaj' do Vltavy
Z plátěných tenisek máš podlomené zdraví
Ze spousty smutku Jímž probpíjíš se k ránu
bolavou hlavu

Na tvář ti svítí skrz potrhané žaluzie
stíny
za skly
A prsty ciferníků
se neúprosně blíží ránu

Lampy zhasnou
Můry zmlknou
Den bude jako včera
jen v kalendáři zimy zas další Jedna z mnoha Čárka
Další den s pointou co tváří se jak štěstí

Neprobuzené ráno Na úpatí lampy Vpolosedě Po noci až příliš živých
Snů?
Autor Bůchví..., 10.01.2011
Přečteno 311x
Tipy 16
Poslední tipující: Sladkalu, šuměnka, dream in emptiness, malá čarodejnice wiggová netopýrková, CULIKATÁ, labuť, Kapka, Gabrielle, Noc17
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je smutná, ale krásná...ST

09.02.2011 20:09:00 | Sladkalu

znám jednu výjimečnou vílu
/ mým cestám větrným šla naproti /
a její šarm má sílu děvětsilu

a stejně jako vítr, Vánici leckdo nezkrotí...

07.02.2011 10:38:00 | šuměnka

já jsem z toho tak smutná...

13.01.2011 21:13:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

:) ST možná víš proč

10.01.2011 23:24:00 | Noc17

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí