Příběh

Příběh

Anotace: Co se stane, když se vzbudíte a kolem vás je najednou středověk. A nebo jste to jen neměli přehánět s tím kakaem před spaním? Otázka za jednoho bludišťáka: proč je koala koalou?

Přežiješ vlastní potrat
a ráno zjistíš, že přes noc
už zase někdo kroutil potenciometry
vesmíru.
Kleštěmi rozhrnuješ mlhu a
vysypeš si zbylé hězdy do kafe.
Za oknem na tebe cení zuby neviditelné město
a tramvaje jsou plné nymf.
Lepra naplňuje křtitelnice,
kolem nich stojí starci, pomačkaní
jak děravé hračky, ze kterých
uchází vzduch.
Ruce noci si odedřely své
na pásových linkách cizích snů
a teď konečně může přijít ráno.

Ráno s cirkusy obludnosti
a extra vstupy.
Ráno a andělé se srdci buzerantů
Ráno a krvavá šlichta středověké
krásy.

Jdeš tím městem
a rez se ukájí na nohou kolemjdoucích.

Bahno a moc.

Láska a noc.

To jediné nám zbylo z anděla...
Autor Squat_the_world, 11.01.2011
Přečteno 375x
Tipy 24
Poslední tipující: Víla, Bolder, Anita Buchtová, malá slečna, Judita, labuť, enigman, Gabrielle, hanele m., ewon, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

k básni ST a ke koale... Kdyby nebyla koalou, musela bych brát přátele do Husy.

27.01.2011 21:51:00 | Anita Buchtová

Našla jsem si v tom své a líbí se mi to!

12.01.2011 07:15:00 | labuť

to asi nebylo kakao...

a koala je koala protože kdyby jí chybělo jedno a byla by kolo...

11.01.2011 23:32:00 | enigman

nejlepší část je pro mne asi

Ruce noci si odedřely své
na pásových linkách cizích snů
a teď konečně může přijít ráno

ale zapůsobilo to na mne celý..

11.01.2011 22:05:00 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí