Čekám, až se přestanu třást

Čekám, až se přestanu třást

Anotace: ,-,

Nebyl jsem na pohřbu
Zaspal jsem
Den předtím jsem se příšerně opil
Nedalo se to vydržet
Pohřbívali mi nejlepšího kamaráda
Kdysi si dva puberťáci řekli
že jeden druhýmu na pohřeb nepůjdou
Tak vidíš, já to dodržel
Nebudu sentimentální
Takový věci nesnášim
Prostě jsi umřel
S tím už nikdo nic neudělá
Máš to za sebou a já můžu donekonečna
přemýšlet
Proč ty?
Proč tak brzy?
Prostě zbytečný
Jenže je těžký se tomu ubránit
Měli jsme jet do amerických pouští
Easy Rider
Dennis Hopper a Peter Fonda
Něco takovýho
Po pohřbu mi zavolal tvůj brácha
„Kdes byl?“
„Promiň…nemoh sem přijít.“
„Kurva, něco se stalo…něco hroznýho…“
Slyšel jsem, jak dýchá a cítil, že se na mně valí
něco obrovskýho a chystá se mně to zamáčknout
Hrůzný několikavteřinový ticho
Čekal jsem – pitomej a porouchanej
„Nebyl tam,“ zašeptal
Netušil jsem, co to žvaní
O kom mluví
„Kdo kde nebyl?“
„Brácha…v tý rakvi…nebyl tam.“
Srdce se mi rozbušilo a obraz pokoje se zavlnil
Sedl jsem si na zem a opřel se o zeď
„Máma byla totálně v hajzlu,“ pokračoval
Hlas se mu chvěl
Byl slabej a ochraptělej
„S tátou jsme jí drželi, ale pak jsme asi chvíli nedávali pozor
A ona se nám vysmekla a vrhla se k rakvi
Byl to fofr
Než jsme stihli cokoliv udělat, shodila víko a…brácha nikde
Místo něj tam ležela nějaká ženská…“
Mluvil a já poslouchal
Mohlo jít třeba o tulačku
(beze jména
bez rodiny)
co umrzla tam venku
Potom jsem šel na záchod
Zvracel jsem a brečel
A pak znova a zase
Našli tě za tejden
Auto projíždělo americkou pouští
Někdo použil tvoje tělo k pašování drog
Když tě otevřeli, našli v tobě tři kila heroinu
V sáčcích vyskládaných místo tvých orgánů
Tak ses tam nakonec dostal
S tvojí mámou už je to lepší
Učí se znova mluvit a možná se i brzy sama nají
Občas, když sleduju svoje děti
mnou projede mráz
Jdu pak na záchod, kde se zamknu
a čekám, až se přestanu třást
Autor johNMadhead, 12.01.2011
Přečteno 358x
Tipy 8
Poslední tipující: Trauma, Rezkaaa, Striptérka, Squat_the_world, synanceia
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně mi to vyrazilo dech... ST :)

04.08.2011 01:50:00 | Rezkaaa

Huff! Hufff!

To je fakt síla

12.01.2011 16:51:00 | Do Ga

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí