Poezie života

Poezie života

Anotace: O životě dá se básnit, jen jej neprobásnit.

Jedno slovo, druhé, třetí,
verš si k verši chvatně sedá,
po papíře pero letí,
letí tryskem, neposeda.

Kam tak spěcháš, čertův brku?
Před kýmpak jsi na úprku?
Ticho - neříká nic.
Jen píše dál, verše spřádajíc.

Brk jak básník, papír hltá,
slyšet vidět nezná nic,
druhá sloka, třetí, čtvrtá,
má zapálený líc.

Ha, tu konečně je klid.
Tisíc stran a báseň vskutku zdá se celá.
A náš básník?
Již je hotov, však hlava se mu stářím bělá.
Autor Pelican, 12.01.2011
Přečteno 234x
Tipy 6
Poslední tipující: kamich, Danga, Akitenshi-inu, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí