Ó Amadeé

Ó Amadeé

Anotace: ...??? ...!!!

Ó Amadeé !

… Noc nekončí…v kalamáři inkoust vysychá…
… svíce plá…tančí…jak Tvé prsty…po paletách tónů…
… notu chvějivě brk vykreslí…papír vzpírá se…
… tíhu unést…harmonie…z melodie bolesti prýštěné…
… oči krví protkané…osnovu jen tuší…
… kaluž vína páchne čpí…skulinami kláves stéká…
… pohár kutálí se…padá…lahev dno obnažila…
… ruce chvějí se…pne tělo bolestí…
… Anděl však neumlká…pije dech Tvůj…dál…
… potácivě barvy lije…akordů kaňky nesmytelné…
… břitev ostří…mozek krájí do triol…
… rozhazuje lačným linkám…
… mezery nenasytné…o legata rvou se…stacatem…
… zdi světnice roztékají…struny pnou…
… řev ticha… chňapá po paži rána…
… zpitý Anděl chóry svolal…k Tvému Requiem…
… kohout zakokrhá… jen pukliny stropu zříš…
„Requiem aeternam dona eis , Domine“

Ó Amadeé !
Autor wsax7, 23.01.2006
Přečteno 425x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí