Zítřejší

Zítřejší

Anotace: ...proto, že hvězdou dnes byl pouhý měsíc

Hvězdou dnes byl pouhý měsíc,
polibkem stvrzen pouhý žal,
nad černou oblohou v rukavicích drásající,
tvář, kterou žádný z mraků nezakrývá.

Stříbrné nuance v náušnicích na tvářích,
bez studu, uprostřed noci se sluncem v západu,
kde jih skví se a opět jednou má naději povstat,
za své nic a za bezbožné touhy v dětských letech.

Hvězdou dnes byl jediný měsíc,
ostatní hvězdy v mnoha srdcích zůstaly,
pro ten den, dnešní nekonečnou noc,
kdy nic nebylo včera a dnes není zítřkem.

Polibkem byl stvrzen pouhý žal,
nad láskou, či stromy zpod sněhů vykrytých,
kde větve zlámané k zemi se klonící,
jsou světem, který dneškem dnešek začíná.
Autor Láďa, 13.01.2011
Přečteno 251x
Tipy 8
Poslední tipující: zenge, CULIKATÁ, Kapka, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Na ostří noci, z toho času, kdy se zítřejší stává dnešním, zírá do propastí Měsíc a možná si sní svůj sen o tom, že se stal Hvězdou...

14.01.2011 00:01:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí