Soudní proces

Soudní proces

Anotace: pravda zvítězí?

Soudní líčení

V soudní síni
Na lavici obžalovaných
Byl dohnán
Básník v okovech
Za to, že dovolil si hlásat to,
Co vidí

Lid ho žaluje
Za gospelového bučení
A házení shnilého ovoce
Jeho nenávist spaluje

Patos a Omezenost
Jsou žalobci
Před tváří slavného soudu
Kterému předsedá soudce Strach

Básník v okovech
A košili roztrhané
Je souzen, že vidí věci jinak
Než jsou hlásány

Lavice obhajoby je prázdná
Múza se nedostavila
Hájit své dítě
Leží v zapadlé uličce
Zfetovaná opiem a nabízí se pod cenou
Oplzlým zákazníkům
Z Německa

Dnes bude vynesen rozsudek
Bez hodnotných důkazů
Ale proč by ne
Presumpce neviny byla dnes lynčována
A oběšena na stromě
Před soudní budovou
Havrani ještě teď hodují na jejím těle

Až soudce Strach vynese rozsudek, bude konec
Nebude možnost se odvolat

Patos s Omezeností
Štěkají útočné fráze
Jako smečka hladových psů
Za bouřlivého potlesku lidu
Jak krásně jen hrají své role

Do dlaní sypou se jim penízky
A po básníkově tváři stéká slaná slza
Je jasno, je rozhodnuto
Co je pravda a co není

Za štěkotu soudního kladívka
Je ubíjena svoboda
A ukována nova pravda
Autor Jesper, 15.01.2011
Přečteno 269x
Tipy 9
Poslední tipující: kiiyra, NikitaNikaT., Gabrielle, korncaffe, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

děkuji všem za hodnocení

17.01.2011 18:19:00 | Jesper

Já myslím, že totok se Ti víc, jak výborně povedlo a není potřeba dodávat jakákoliv slůvka. ST!***

16.01.2011 21:15:00 | NikitaNikaT.

zase smekám... jednou bych chtěla psát tak jako ty..

15.01.2011 02:27:00 | strašidýlko-střapatý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí