Houpající podpalubí

Houpající podpalubí

Anotace: ..v nás..

Slané vlnky pleskají o přídě loděnic,
jedna za druhou se po schůdkách vlívá,
kolíbe a zahrává do rámů okenic,
jaký jen poklad se v podpalubí skrývá…

Možná jen výšiny bláznivých vzletů
v protkaných záhybech křehkých šídel,
když jedinci odlepují se od zemských hřbetů
a láska vpíjí se do úchytů kormidel…

Možná jen dým, co horké slzy rozpouští
a pára, jež mezi ně snaží se vnést,
když bytost plete se do vlastních houští
a smutek taje do záchranných kruhů a vest…

Možná jen štěstí rozsypané do zpěněných vírů,
co v jasech rozzařuje korálky zřítelnic,
když šťastní se třpytíme víc než špičky safírů
a smích rezonuje v tyčích napnutých plachetnic…

Tak se směj a miluj do všech rozsahů,
i plakej v ustupujících přívalech,
vzlétni mezi křídla těch orlích tahů,
i choď po zemi a zašívej jiným steh…

A plav stále dál, přes pouště i přes túje,
že ani sucho, ani voda Tě nezahubí,
až tam, kde moře k nebesům graduje,
jen tiše pluj, v citů houpajícím podpalubí…
Autor Jiná, 15.01.2011
Přečteno 265x
Tipy 39
Poslední tipující: PANGÁSIUS, Noc17, Mbonita, NikitaNikaT., Tomáš Přidal, labuť, Nikolka, A. V. Nýmand, Gabrielle, isisleo, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš krásnou něžnou duši

mořský příboj Ti sluší..:)

17.01.2011 09:45:00 | Noc17

když láska se vpíjí do kormidel
a vlny se ženou podpalubím
pak plachtoví máchá v tónu křídel
a loď už se potápí k taji hlubin...

15.01.2011 18:01:00 | šuměnka

St..

15.01.2011 11:29:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí