ŽÁRLIVOST

ŽÁRLIVOST

Anotace: asi není co dodat

Sbírka: Slova děsu...

Bála se těch pohledů,

z očí šel děs a strach,

pořád ji měl v dohledu,

jeho výraz říkal "Jsem vrah."



"Nikam nesmíš, půjdu sám."

Každý den jeho rozkaz zněl.

"Chceš pelešit se s jínýma, já tě znám."

Marně ve vzpomínkách pátrá, kdy písně pro ni pěl.



"Kde jsi zase byla, kdes byla a s kým?"

Ta otázka věčná, i ve snu jí straší.

"Ty nevěrnice jedna, vše o tobě vím."

Již nechtěla dál. To stačí.



Pak jednou přišel, sevřel v ruce nůž.

Ach utéct nestihla již včas.

Smrtí obdaroval jí vlastní, šílený muž.

Žárlivost jeho zlomila lásce vaz.
Autor Rudolf z Falknova, 15.01.2011
Přečteno 348x
Tipy 11
Poslední tipující: Lea Aura, Tanzania, Žqáry, carodejka, Anjesis, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nádherně si vystihl v básni žárlivost, je to pravda...zabíjí lásku, rozděluje milující se lidi, ničí vše na co přijde. Kdo miluje, nechá druhému volnost.

16.01.2011 22:24:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí