Bezručovi

Bezručovi

Anotace: ...

Spíš tady pod travou a kámen se zdá,
být modrý jak včera ,tak modrý se zdá,
jak tvář letních Beskyd,jak Maryčky sad,
zve vůně modř rostlin,kde Magdon spad,
ten kámen ze šachty,kdes sto roků žil,
jsi rety svých básní do země vsil,
ty verše zlaté,též otcovský šarm
a tráva láká pak k snům dětský hrám.

A tráva z pod lístku se dál svěží zdá
a z Frýdku do Místku přes most cesta tvá,
tou bránou do Beskyd jsi nesčetněkrát,
s pošťáckou brašnou šel,kam bůhví kam,
krve s měl málo,však stačila však,
na tolik básní vystačila psát..
Ostravo,Ostravo,Ostravo má,
kde je ten básník co s verší se smál?
Snad někde s Radhoštěm Nošovic kvas
upíjí a lesem zní jeho hlas.
Autor Zdenek, 17.01.2011
Přečteno 272x
Tipy 8
Poslední tipující: Sladkalu, Gabrielle, CULIKATÁ, zenge, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

milé...

17.01.2011 23:37:00 | Gabrielle

st ..z od piv tašek
ti posílá Vláďa Vašek

17.01.2011 20:41:00 | zenge

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí