Křižovatka

Křižovatka

Anotace: Někdy se octnete na rozcestí, potřebujete jen dostat ven pár pocitů...a třeba se po krůčcích vydat dál:)

Křižovatka tisíce a jedné cest,
minulosti - všechna čest!
Každá jedna jediná
ubíhá dál do nevidna...
Bože, dej mi kompas,
místo toho - v bahně po pás!
A přes samou krásu hvězd
tvou duši jímá pouze děs,
neb mlhavý závoj mlhy
zahalí před tebou všechny tvé bohy...
Hledáš svou Ariadninu nit,
varuj se - není tohle pouhá síť?
Co je pravda, co je lež?
Máš snad věřit dvěma očím,
jenž v mlze jsou jen slepým kočím?
Nebo snad chuti,
co snadno ti pozlátko vnutí?
Zanech v dáli své uši,
neb pod povrchem nic nevytuší!
Jdi a otevři své srdce,
nesnese ty, jenž jednají mrzce,
snadno vytuší duši,
co k tobě se sluší...
Zmizí mlha, bahno, zmizí děs,
zase zříš tu věčnou záři hvězd:)
Autor Richty, 18.01.2011
Přečteno 258x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí