Myš Lenka a Myšlenka

Myš Lenka a Myšlenka

Anotace: lidé a kocouři x myši a jejich vůdkyně ...vím, podivný nápad...

Drsně vyhlížející plešouni
s otisky bot na železných tlamách
neřvou když je kopnete do rozkroku
jenom zakývají prstem zleva doprava
tak by to nešlo, říkají
jejich železné prsty
bez kloubů
. . .
tak by to tedy nešlo
zařve Předseda rady
a bouchne pěstí do stolu
až zapraská dřevo
. . .
zastupitelé jednotlivých měst
se poplašeně rozhlédnou
tiše, říkají jejich roztřesené dlaně
ať ji nevyrušíme
kdopak ví kde se ta proradná
myš Lenka může schovávat
. . .
psalo se o ní v novinách
kreslili se na ni stripy
v novinách jí bylo plno
. . .
myš Lenka bouří národ
myš Lenka bojuje proti korupci
myš Lenka a její boj za vlast
...myší vlast...
kdo ovšem ví, co se myším
honí v těch malých hlavičkách,
kdo vládne myšímu národu
a proč jsou bojovní kocouři
tak v ústraní, když by měli lovit
. . .
lovit myši
zabíjet je
a myš Lenku, jako spoušť všeho
toho bouření v kanálech,
zabít jako poslední
. . .
je to správné.......?
kocouři se něčeho bojí
a lidé, kteří je propůjčili
vládě, neví z čeho ten
strach pramení.......
. . .
možná se bojí tichosti
s jakou se myši
pohybují, rychle
. . .
a možná se bojí myšlenky,
že myši se vzbouří
a kocouří národ
se stane otrockou komunitou
uzavřenou před lidskou společností
bez drbání pod krkem
bez vroucného slova
. . .
Myš Lenka
se možná spojí
v Myšlenku
. . .
a zavrtá se do hlav
i těm největším myslitelům
. . .
myší národ ví, na koho
se s důvěrou obrátit
a tak jako oni milují
svoji myš Lenku
svoji vůdkyni
. . .
kocouří národ si
v hlavách drží
myšlenku, že budou
pátrat tak dlouho,
až se jim ji podaří
zlikvidovat......
. .
kocourům i lidem
ta proradná myš Lenka
vážně lezla krkem
.
a tato myšlenka byla
u bojových kocourů
plešatých železo-mužů
a představenstva Rady
na denním pořádku
.
nenávist byla vyhrocená
jako hroty ostrých jazyků
polibků smrti
a to pěkně zostra
Autor Tomáš Přidal, 19.01.2011
Přečteno 261x
Tipy 8
Poslední tipující: Gabrielle, Anne Leyyd
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Wow, páni, to bylo něco. Skvělé! ST! :)

19.01.2011 22:42:00 | Anne Leyyd

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí