Jsem občan, mám svá práva, a proto mluvím!!!

Jsem občan, mám svá práva, a proto mluvím!!!

Anotace: Ó národe český

Milý pane prezidente, hlavo naší republiky,
podpořte nás aspoň chvíli
tam, kde dle své rétoriky,
už jsme zkrátka v prdeli.

Rozbilo se ČSFR!!!
Není tohle blázinec?
Slovensko už není bratr,
je to pouhý spojenec.

I když jste se tvářil mile,
vy i ten, co neměl knír,
sešli jste se v tej brněnské vile,
a tam to dali na papír.


Kapitalismus i korupci,
to se musí budovat!!!
jinak jako další blbci,
budeme muset pracovat!

Na co stavět okruhy a mosty,
tunel to je šampión.
Pokud máte hbité prsty,
najdete v něm milión.

Nastala nám krize vlády!!!
S jiným pánem bez kníru
již podle známé metody
sepsal se kus papíru.

Smlouva ryze opoziční hlásá kolem hesla,
po krizi už ani stopa,
ta nastane, až opustíme křesla,
po nás ať přijde potopa.

Vy budete prezident!!!
Snad to bude velké plus.
Vždyť už tu byl Husák, Klement,
zkrátka větší hnus.

Vyberme si, občané!!!
EU nebo separace?
Hlasy už jsou sečtené:
„vítězí ta integrace.“


Evropa a EKO,
v opozici stojíte,
neslevíte ani deko.
Na svůj národ myslíte?

Jednou to tak národ chtěl,
být unijním státem,
to jste možná vskutku nechtěl,
stal jste se však prezidentem!!!

Máte hájit český národ,
nemusíte s ním souhlasit.
A i když je to jako porod,
měl byste ho podpořit.

Každý o Vás v EU slyší,
jak protestovat umíte,
někdy dokonce i píší,
že i pravdu mluvíte.

EU hlásá krizi eura!!!
Každý pomocnou ruku podal.
Náš prezident jen všechny kárá:
„Já jsem vám to říkal.“

Proč ukázat cestu váháte
tomu v Bruselu, co nemá knír,
že na krizi už léky znáte,
NAPIŠTE TO NA PAPÍR!!!
Autor Blb&Milouš, 20.01.2011
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: v.hercik
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako nahustit takovej obsah do rýmů..fajn..Ale..Sakraaa?! Když už teda musí nutně být vázaný verš, tak rytmicky!!!Rytmus..musí vycházet slabiky jinak to není báseň ale spatlanina přizpůsobená obsahu..a to se špatně čte a bije to do očí..Pokud autor rád kritiku společnosti(či politky, systému atd.), doporučuji Egona Bondyho(ačkoliv to není aktuální, můžete hledat inspiraci). I když to je jen sprostej levicovej buran, co je ale neskutečně vtipnej někdy velice výstižnej a né básnik..
K večeru na všechno seru!

19.05.2011 16:27:00 | Lamorte

Téma aktuální, jen bych to trochu zkrátila....se vším osobně nesouhlasím, ale jsme svobodní, každý to vidí jinak. Jen tak dál, třeba jednou vydáš sbírku politických básní

20.01.2011 14:22:00 | hypertenze

Se spoustou nesouhlasím, ale je to názor, tak za něj bod...

20.01.2011 11:41:00 | v.hercik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí