Obraz Stáří

Obraz Stáří

Anotace: najdou se všechny střípky...? lze vůbec nad stářím nějak zvítězit...? myslím, že ne...a to neovlivní nikdo, ani archeologie

Obraz Stáří maluje Čas,
zachycuje zkracující
se život,
věčně dlouhou smrt,
souš vyšlapanou
cestami vandrovníků
i zlou řeku, která
v zátočinách nikdy neusíná.

. . . .

Ulpívá na něm
nános hlíny,
ruce archeologa jej
opatrně vyjímají
z nálezového kontextu.

. . .

Studenti oprašují vzpomínky
na teoretickou výuku
a snaží se chápat a myslet
jako budoucí vědecké špičky.

. .

A snad jednou
najdou všechny
střípky obrazu
a budou moci
konstatovat, že vědí
jak zvítězit nad Stářím

.

i když možná Stáří
právě vítězí nad nimi,
což je nepopiratelný předpoklad....


...pro ně i budoucí badatele oboru...

tady je i archeologie krátká
Autor Tomáš Přidal, 20.01.2011
Přečteno 204x
Tipy 20
Poslední tipující: Helena Lovecká, Sladkalu, dream in emptiness, labuť, Mbonita, Jiná, CULIKATÁ, WhiteSkull, Květka Š., Gabrielle, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

každý věk má své :-) dokonce i ten věk za tím naším věkem ...

27.01.2011 19:48:00 | Helena Lovecká

Stáří je přirozenou součástí života a tak to prostě je...líbí

24.01.2011 16:30:00 | Sladkalu

Parádní Tome!Veliké St.

20.01.2011 19:34:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí