Souboj milenců (ve službách pánů)

Souboj milenců (ve službách pánů)

Anotace: Když mocní rozkážou těm, kteří musejí poslechnout

Oba jsme podobní si a přitom téměř protiklady,
jak temnota a stín si můžem připadati tady
Oba se milujem až k věčné nenávisti,
oba jsme nečistí a přitom téměř čistí.

Každý z nás sloužíme jinému pánu,
a ti nám zadali utkat se k ránu.
V kruzích se navzájem obházet snažíme, trhajíc ze sebe kousíčky víry,
v očích mám bolest, žár, lítost a nepokoj, proč zrovna s tebou mám měřit své síly?

Vzdálení všemu, co není nám vzdálené, naproti sobě, jak půlnoc a jas,
kdo by nás mohl byť na chvíli poznat blíž, jestli ne právě vždy ten druhý z nás?
Můj pán mě se vztekem vyzívá k útoku, do srdce jeho hlas vrývá se jako nůž,
není mi z toho moc zrovínka do skoku, modlím se, aby jsi zabil mne už.

Snad svedeš zde to, co já tentokrát nesvedu,
první z mých bitev, v níž nebudu vítěz,
poprvé zklamu a k prohře se přivedu,
klidně mou hlavu pak pánům svým přines.

…neboť vím, že kdybych já tebe zabila,
můj život už stejně by postrádal cenu.
Skloněná, čekám tvou poslední ránu,
musíš přec poslechnout rozkazu pánů.
Autor Anjesis, 20.01.2011
Přečteno 266x
Tipy 13
Poslední tipující: Kalin, Puštěná ze řetězu, la loba, Dragita, šuměnka, Gabrielle, Trystan ap Tallwch
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vzala mi dech, krásně napsaná;)

21.01.2011 21:46:00 | Dragita

sloužit jen sobě, pokuste se tedy
a vpít se k sobě silou magnetu
pak roztočit větrnou rosetu
a nadobro už zničit područí a ledy...

21.01.2011 09:28:00 | šuměnka

Tato poesie je natolik dobrá, že jsem si konečně jist, že jako básník to nikam nedotáhnu... ST

20.01.2011 19:47:00 | Trystan ap Tallwch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí