Sukénka pro makovou panenku

Sukénka pro makovou panenku

Anotace: Něco pozitivního a primitivního v jednom...

Proč uvadáš, maková panenko?
Upouštíš sukénku, již patřila ti...
Neplač, vždyť víš, že novou ušiju ti.

Nasbírám lístky z lučních kvítí,
kapky čerstvé ranní rosy,
dokud ještě slunce svítí,
do ucha zpívají mi vosy,
usednu k šicímu stroji,
z rosy, lístků a nitek pavučin
ušiju sukénku tvoji,
pak opustí tvou malou duši stín,
ať může do ní světlo projít.
Autor Básník v zapomnění, 21.01.2011
Přečteno 269x
Tipy 19
Poslední tipující: hašlerka, Mbonita, ZILA78, Gabrielle, Jiparo, klinika, zelená víla, James Libustka, CULIKATÁ, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí