Kiky a Bubu

Kiky a Bubu

Anotace: to jsou ti dva, co řídí moje jednání

Ukrytí oba jsou ve mně asi v morku,
Odkudsi z doby bezstarostného dětství,
Kdy bývala radost na každém dvorku,
A pohádky byly královstvím bezpečí.

Říkám jí maličká Kiky, rozpustilá,
Pichlavá jako jejího písmenka jména,
S vášnivě lechtivými myšlenkami,
Nevypočitatelná jež je její cena.

Neznámá je pro mě jejích vlasů barva,
Nevím zda mě miluje a jak se cítí,
Však vnímám, jak blízko je její karma,
Symbolikou bazálního podvědomí.

Rovněž mám i roztomilého nemotoru,
Spolehlivého holohlavého tlouštíka,
Důvěryhodně líného medvídka Bubu,
Který opak je předchozího ďáblíka.

Jsem občas jako Kiky a někdy Bubu,
Celý život je láskyplně nesu v sobě,
Něco jako bývali dr. Jekyll a Mr. Hyde,
Naprosto normální schizofrenní vize.

Kvůli mně se ti dva občas pohádají,
Nenápadně však řídí všechny moje činy,
Věčně jsou protipóly mého chování,
Přesto se v nich asi nevyznám nikdy.
Autor casla, 23.01.2011
Přečteno 249x
Tipy 13
Poslední tipující: Jats, šuměnka, Linzerka, Gabrielle, CULIKATÁ, NikitaNikaT., Helena Lovecká, Květka Š.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hmmm *1*

08.03.2011 21:45:00 | Jats

všichni je máme v sobě / nejsi sám
a jak kdo si je zvládá, už je známka osobnosti
já mluvím s nimi. I jim naslouchám
a zařadila bych je vážně do předností...:)

19.02.2011 20:11:00 | šuměnka

no, naprosto normální schizofrenní vize :-) skvěle zvládnutá ... ST

23.01.2011 16:44:00 | Helena Lovecká

(:-D)..pěkné.

23.01.2011 14:34:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí